Madrid

Har ju tyvärr varit lite extra dålig på att skriva i min blogg nu på senaste, men så blir det när internet bara funkar lite halft som halft när det känner för det. Jag ville bara medela alla som inte redan vet att jag är med familjen i Madrid nu och hälsar på deras mormor. Jag har åkt en turist buss idag i ca 6-7 timmar (hoppade av emellanåt och kollade runt medans kamran klickade på) så nu har jag nog sett hela stan, iaf en stor del av den. Bilder blir det nog i början på nästa vecka när jag är tillbaka i Burgos (det är också ändrat tillbaka till 1 vecka) och har ordentligt internet. Nu är jag jätte trött så ska bara äta lite middag och sen sova.. mycket behövligt tror jag...

Massa nytt

Hejsan mina kära små läsare =) Idag har jag lite nyheter må ni tro…

Som vanligt så har jag legat lite efter med mitt skrivande men nu kommer hela historian iaf. Den började i fredags men den dagen har jag ju redan berättat om så vi tar det från Lördagen, hände lite mer saker efteråt än det som jag berättade om i förra inlägget.

 

Lördag 20 feb

Jag vaknade upp ca 10-11 tiden och hörde lite röster i hallen. Jag låg och drog mig en liten stund och tyckte sen att det var väldigt tyst. Lite för tyst till och med. Som Nana hade sagt kvällen innan så skulle hon och barnen åka till några vänner för att äta lite lunch. Så jag drog mig en stund till, sen masade jag upp mig för frukost och började sen att scrappa. Efter ett tag så kom jag på den geniala iden att youtube måsta ha tutorials för sånt och då råkade jag hitta lite popup mönster som är helt otroliga!! Jätte jätte lätta att göra och det ser väldigt komplicerat ut =) Så det var precis i min smak!!

När klockan hade tickat på ett tag och hon plötsligt var 21,00 så blev det lite middag (fortfarande ensam) och en film. Jag trodde att jag skulle vara jätte trött efter filmen, men inte det nej. Jag var jätte pigg och började känna mig lite desperat efter någon att bara prata med, umgås med en människa helt enkelt haha! Så jag sminkade mig lite, bytte kläder och var ute 30 min senare.

Jag hade tidigare gått till 2 pubbar som jag visste var iaf ok. Jag började med den närmaste men efter att ha försökta fråga folk lite lätt var klockan var osv och ingen direkt respons (var iofs bara 2-3 pers där inne i min ålder så satt mest och hoppades att någon annan i min ålder skulle komma in) så jag gick till ställe nr 2. Där har dom iaf trevliga bartenders så nån pratar med en iaf.

Efter ett tag så kom en kille och han kompis fram och började prata med mig på engelska. Det visade sig att han pluggar engelska och vi pratade om allt och ingenting. Efter nån timma så gick till ett annat ställe som dom kände till. Det var proppfullt men vi stannade för en öl/vin iaf. Sen gick vi ut till ytterligare ett nytt ställe. Och nu kära vänner har jag hittat alla ungdomarna. Dom klämmer in sig (säkerligen varenda en i hela Burgos kändes det som) i ett diskotek kl 2-3 på natten och rör lite på axlarna som mest, mer dans än så får man nämligen inte här i stan… Vi tog varsitt glas vatten, pratade en stund och sen gick jag hem ca 03.30. Det var jätte roligt och jag har nog aldrig varit ute så sent innan. Iosf så har jag aldrig haft 10 min promenad hem från krogen innan heller så kan ha lite med det att göra =)

Hemma så hängde jag av mig ALLA kläder utomhus på balkongen eftersom de stank rök, sminkade av mig och somnade så gott så. Jag hade då ingen aning om att Nana och barnen hade kommit hem ca 5min efter att jag gick ut, så det var tur att jag var tyst och inte tände varenda lampa och satte på musik hahaha!

 

Söndag 21 feb

Jag vaknar runt 10 av att barnen springer runt och har fotbollsmatch utanför min dörr… Inte direkt jätte pigg så går jag upp och tar mig lite frukost med Nana.

Efter en liten stund när barnen är i ett annat rum så säger hon att hon har tråkiga nyheter. Hennes chef vill inte säga upp henne och då får hon inte a-kassa och hon vet inte hur länge som hon kan vara sjukskriven pga av stressen, men i vilket fall så fick hon inte så mycket pengar som hon hade räknat med och kan därför inte ge mig någon lön i Mars. Så nu blir det snabba ryck! Antingen åka hem till kalla Sverige eller hitta en ny familj, och då är detta ett absolut måste, där det är mycket varmare.

När jag skulle åka från första början så hade jag en plan om att kunna ligga och sola på stranden på mina lediga tider, och det ska jag se till att göra nu ;) Jag börja att leta lite familjer innan jag gick och la mig, men kunde knappt sova för jag hade så mycket att tänka på.

Måndag 22 feb

Jag gick upp som vanligt kl 8 och Nana säger till mig att barnen inte behöver gå till skolan idag, för det regnar jätte mycket och så fort hon fått ett ok från doktorn att hon kan vara sjukskriven i Madrid 1 vecka så åker vi. Så jag och barnen kollar lite på film/ritar/klipper papper och jag letar vidare efter nya familjer.

Vid 12-13 tiden kommer Nana hem igen och säger att det är helt ok att vi åker. Men en liten detalj ändrad… Vi ska inte vara borta 1 vecka längre, utan 1 månad! Och eftersom jag slutar jobba hos familjen i Mars så sa jag att jag packar ALLA mina saker och åker från Madrid till min nya familj (om jag nu hittar någon). Så jag packade ner alltihop och tog sedan med mig Nanas sjukskrivnings papper till hennes jobb, tog en omväg hem via katedralen och biblioteket för att ta lite bilder eftersom jag antagligen aldrig mer kommer se Burgos. Jag kommer hem igen runt 14 tiden och då lassar vi in alla sakerna i bilen, klär på barnen ytterkläder mm. Och vid 15 tiden så var vi på väg!

Barnen kollade på film på vägen och det kändes inte som att det tog så lång tid. Vid 17 tiden var vi framme hos Nanas syster så bor på vägen och vi lämnade av barnen så dom kunde leka lite med sina kusiner. Sedan åkte jag och Nana vidare till hennes mamma som bor så centralt som det bara går. Om ni tänker er mitt på avenyn, i ett av dom där helt gigantiska, gammaldags vackra lägenheterna där som ingen dödlig har råd med, och enormt mycket affärer precis överallt, där inne bor hennes lilla mamma.

Så efter att ha letat som galningar efter parkerings plats så ställde vi oss mitt utanför dörren, lastade in alla grejerna innanför porten och Nana sprang iväg för att fortsätta leta perkering för lapplisan var på väg. Så jag tog ensam hissen upp 2 våningar med alla väskorna, plingade på och steg på hos en vilt främmande människa och hennes son och mer eller mindre sa ”Hej! Ni vet inte vem jag är men jag ska bo här hos er”. Dom var iaf jätte trevliga och Nanas bror pratade jätte bra engelska. Så vi lastade in alla sakerna och kort efter så gick jag ut på en promenad. Jag gick runt lite bland affärerna, fast kändes lite lätt osäkert att gå på kvällen helt själv, med kameran (jag la ner den sen) på ett ställe jag aldrig varit innan. Affärerna stände runt 21-22 tiden så jag gick tillbaka vid 21.30. Nana kom med barnen vid 22 tiden och innan dess hade hennes mamma sett till att jag fått i mig något att äta. Soppa med macka =) Ca 30min senare var det bums i säng.

 

Tisdag 23 feb

Dagens stora problem har varit att få igång internet… Det funkar med en kabel men inte trådlöst, iaf inte till min dator. Så jag måste sitta vid deras dator och ta upp all plats så dom inte kan sitta där. Det funkar för idag iaf för det var ett absolut måste att komma åt internet för att svara alla aupair mail. Men när Nanas bror kommer hem snart så ska han se om vi kan fixa till internet för mig. Resten av dagen har varit väldigt lugn och slapp. Det har regnat mycket så har inte gått utomhus så mycket, bara ca 1 timma vilket för mig just nu är väldigt lite.

Så nu säger jag god natt och höres nog imon!!


Lite nytt

Så, nu har jag ändrat lite grann på bloggen med. Eftersom min bror så tjusigt pekat ut att jag stavat fel på den förra och jag var ändå inte helt nöjd med den, så tar jag denna tills jag hittat på en header som jag verkligen gillar :)

Några förslag?

Lördag

Sitter nu framför datorn och är ensam i huset eftersom Resten av familjen är på lunch hos en vän till dom. Så har lite egen tid nu och än så länge har jag ätit frukost. Gud va intressant, eller hur?! =) Så därför tänker jag berätta om gårdagen, min härligaste frredag här hitills!


Fredag
Dagen började med att vi gick upp som vanligt och jag tog barnen till skolan. Nana mådde inte alls bra för all stress hon känner över jobb, flytt till England mm. så hon gick till doktorn. När jag kom hem igen så fixade jag till lite i barnens rum och plockade lite i köket, sen kom jag på att youtube måste ju ha tutorials för scrapbooking - och gissa om dom hade de!! Mängder av nya tiips och idéer så jag knappt kunde sitta still (lägger upp några videos med) =D

Sen kom Nana hem lite senare med ett intyg som hon fått av doktorn att hon inte klarar av att jobba pga stressen (hennes chefer är lite knepiga...) och tog dagen ledigt. Antagligen kommer hon inte jobba mer där eftersom familjen (ev jag med) flyttar till England i Maj/Juni och det är en hel del som ska fixas innan dess. Hon sa också att hon vill gärna komma bort från huset och alla problem för ett litet tag, så om doktorn på måndag (inte säkert innan dess) säger att det är ok så åker hon jag och barnen till hennes mamma i Madrid hela nästa vecka. Så jag får se storstaden och hoppas verkligen att dom har lite scrapbooking affärer för det har dom verkligen inte här i Burgos.. Bara en färgat papper och lite pennor men inget mer =(
Och sen för första gången någonsin, eftersom det inte funkat med hennes jobbtider innan, så hämtade hon upp barnen från skolan och dom var helt själa glada hela dagen sen!
Dom var så mysiga och glada för att mamma var där hela tiden så det var svårt att tänka sig att dom nånsin kunde vara jobbiga haha =D
När barnen gick tillbaka till skolan (jag tog dit dom) så sa Nana sen att hon hämtar upp dom efter skolan och så skulle dom gå till en vän till henne. Så jag hade hela eftermiddagen ledigt.

Så jag satte igång med att scrappa lite ;) Åtskildiga timmar och filmer senare så blev det en lampskärm, ett litet "skrin" eller vad det nu kan kallas, en sida med 2 bilder på Atack (gick till en fotoaffär och printade 50 foton för pysselbruk), och så hittade jag en sida där man kan köpa mönster för helt otroliga popups! Jag shopade loss för ca 70kr och ni ska bara veta va jag kan göra med dom ^^

Ja å allt detta tog väl tills ca 22.00-23.00 eller nått sånt då familjen kom hem. Ganska bra jobbat tycker jag iaf. Jag tog till och med en promenad för att lämna Nanas sjukintyg till hennes jobb och lyckades naturligtvis pricka in en snö storm och var lite för tunnt klädd... Jag hade då alltså bara 2 par thaigts på mig när jag borde haft ca 3-4st.

Och bara eftersom jag faktiskt fick lite respons på senaste inlägget med en bild på vad jag gjort så tänker jag faktist lägga upp några bilder till och hoppas på att kritikerna inte dödar mig helt haha!


Mitt "skrin"


Man kan stänga skrinet med :)



Atack



Albumsbild på Atack



Lampskärm



Lapskärm



Popup


Scrapbooking

Idag har dagen varit lugn. Barnen vaknade, fick frukost och vi var nästan inte sena till skolan. Sen när jag kom hem så ville jag organisera mina stämplar lite grann. Så jag kom på den jätte smarta iden att göra en liten bok och sätta in stämplarna i den så tar det mindre plats och lättre att hitta =) För er som inte har koll på vad stämplar är så är det ett litet (storlek varierar ortoligt mkt) motiv gjort utav gummi/silicon, för det mesta iaf. Det kan vara gjort av skummgummi också, men huvudsaken är att det är ett motiv som är upphöjt. Stämpel klistrar fast sig själv på en plexiglaskloss, men fastnar även på plast, glas, tejp mm. Så för att få stämplarna att sitta kvar i boken så har jag tejpat alla sidorna så att dom klistrar fast sig. Sen tar man en stämpeldyna som har nån fin färg och färglägger sin stämpel. Sen sättar man den mot ett papper och trycker så får man sitt motiv på pappret. Detta är speciellt uppskattat av folk som inte kan måla, men det är så smidigt och gulligt och jag älskar dom!!! Så som sagt, idag gjorde jag en bok/album så det blir lättare att hantera stämplarna.

Så här ser den ut efter ca 3 timmars pyssel och massor med musik:


Jag har målat flickan, stämplat det silvriga mönstret bakom henne, glittret ner blommorna, skrivit texten, chalkat kanterna, stämplat fjärilarna och klistrat fast spetsen med gluedots.





Stämplar

All day long

Idag blev lite annorlunda än dom andra dagarna. Morgonen började normalt med att gå upp vid 8, klä på barnen å ge dom frukost, gå till skolan men tada! Idag och imon är skolan stängd! Så vi fick så vackert gå hem igen, nästan förfrusna... Så nu leker barnen för fulla muggar och tror vi ska äta lite mat om typ 1-2 timmar. Sen får dom leka lite till =) Hade ju tänkt att gå till några affärer idag, men ser inte ut att bli så, och inget sovandes blir de heller =(
Men men, inte hela världen, ja skriver mer lite senare, nu ska vi kolla på disney!

Glad alla hjärtans dag!!!

Vet du vilken dag det är idag? Det är alla hjärtans dag!! Den mysigaste (säger de flesta iaf) dagen på året, och det ska jag fira med en film och godis.
Kanske lite sorgligt att fira själv, men inte så mycket att göra åt när alla andra är i Sverige och jag inte hittat någon att prata med som är under +40 år.. Jag kan för guds skull inte komma på vart alla i min ålder gömmer sig! Varje gång som jag tar en promenad på kvällen så kollar jag in genom fönstret på säkert varenda krog, och jag har hitills bara sett ett ytterst fåtal i min ålder och då var dom i en grupp så jag kunde inte bara gå fram och säga "Hej! Vill du bli min kompis?". Det är inte lätt de här...
Men men, Glad Alla Hjärtans Dag iaf!!!!



Och så tar vi händelserna under gårdagen när jag ändå är igång =)
Morgonen började runt 10-11 tiden med lite frukost och en film. Sen en film till, och en till, en till, en till.....
Ja det blev ett par filmer och senare mot kvällen, runt 18 tiden så började jag göra mig iordning och vid 19 så gick jag till mat affären 2 min från huset och införskaffade mig ett litet lager i förberedande syfte med chips, godis och choklad.
När jag dumpat av det hemma så gick jag ut till huvudgatan där Carnivalen var.
Om ni tänker er cortegen (all ära åt dom men vänta bara..), fast varje vagn är större och snyggare för jag utgår efter att dom fått liiiiten mer tid och budget än chalmeristerna, de olika temarna varierade enormt från vikingar, indianer, utomjordingar, långa drakar, biin, chineser, soldater, monster och mkt mkt mer! Det kändes som det
aldrig tog slut!!
:D
Jag hade naturligtivs med mig kameran och hade naturligtivs glömt kolla batteriet. Så efter ca 1/3 del av Carnivalen så dog den.... Men men, jag fick några bilder iaf och resten tog jag med mobilen som inte ens är värt att lägga upp här tror jag för den är så kass så man ser ändå inte vad det är för nått.
När Carnivalen var slut så gick jag runt i allra största allmänhet på gatorna och kollade på alla som inte var med i Carnivalen men som var utklädda ändå.
Efter nån timma så gick jag in till en bar, tog ett glas vin (kostar bara ca 15 kr för ett glas, istället för ca 30-50kr som i sverige) och gick sedan runt lite till.
Vid ca 22-22.30 så var jag hemma igen, placerad i soffan med fötterna på bordet och chips och godis i mängder. Och sån tur jag hade att det började en bra film precis då så jag var helt fast.
Helt enkelt en helt underbar kväll =)

Som sagt så dog ju kameran väldigt tidigt, och de kom mycket mycket mer (och bättre, dom sparade de bästa till sist) än vad jag har med här. Men här är iaf några bilder från igår:


Första draken. Den slingrar sig fram och även om de inte syns så e den rätt lång.


Folk med "hästar"


Gubbe med musik


Ett sorts rörligt, och rökigt skelett


En gubbe med vin


En sockerbagare


Dom har krig med sina.... ja ni vet..


Glad gubbe med vin =)


Monster


Vikingar

It has arrived!!

Mitt paket med shampo, scrappbokking saker, nagellack, böcker och allt annat som en flicka inte kan leva utan har äntligen kommit!!! Tackar så mycket lille mor och far för hjälpen och jag måste säga att det var väl tejpat =)



Helt enkelt bäst idag =D

Atcho, atcho, prosit!

..Den lilla tomten hade snuva..

Sen ett par dagar tillbaka så har jag haft mer och mer ont i halsen men jag trodde bara att det berodde på alla avgaser. Det visade sig att jag hade darigt på mig en rejäl förkylning som satte i gång näsan för fulla muggar i går morse. Så i morse sov jag till kl 11 (snosade från typ 8 när familjen vaknade) och trodde i godan ro att "idag känns det ju inte så farligt, jag kan andas genom näsan och resten av kroppen känns ok" sen reste jag mig upp och där sprack allt... Hela förkylningen vaknade till liv igen och jag fick springa efter näsdukar.

Sen så ringde mamma och pappa igårkväll och det var första gången som jag hörde deras röster på en hel vecka och jag började sakna dom så mkt!! Vi pratade bara om lite alldagliga saker, men när vi sa hej då så kunde jag inte sluta gråta så jag gick upp till köket för att dricka vatten. Nana och Jose tröstade så gott dom kunde och gav mig lite medecin för snuvan som inte tog någon rast, speciellt inte då! Men sen kom barnen och dom är nog bäst på att trösta =) Pojken frågade varför jag var lessen och jag sa att jag ville ha min mamma och mina vänner. Och söt som han var så förstod han inte varför jag inte hälsade på dom, så jag sa att dom är i sverige och jag är här så jag får inte träffa dom på länge. Han gav mig en sån go och uppriktig kram och jag förstod att han visste hur jag kände mig och att jag var jätte lessen. Jag sa också att jag saknade min katt och berättade lite om honom och att han heter Attack (dom tyckte namnet var jätte roligt) och så sa dom att dom skulle måla honom till mig så jag inte skulle vara så lessen, finns det något sötare?!? Så jag hade kramkalas med barnen en stund och sen gick jag och försökte sova igen.

Och nu råkar jag veta att lilla mamma och pappa kommer läsa det här, och jag vill bara säga att ni inte får tänka "Oj vi ska nog inte ringa igen" utan det var bara pricken över i:et att jag var förkyld, trött och snuvig och så saknar jag er massoooooooor!!! Och det gäller även alla mina vänner! Saknar er jätte mycket, men jag ska stanna och bli lite vuxen iaf, kan ju inte vara snart 22år och inte vara utan mamma och pappa i 1 månad =)

Lite scrappbooking

Jag kan knappt vänta innan mitt paket från swe kmr på posten!! Däri har jag så gott som alla min scrappbooking saker och allt annat som var för tungt att ta med på flyget men tillräckligt litet för att få plats i lådan. Så sitter och typ studsar av iver för har massor och massor av saker som jag vill göra =D Hittade en liten kurs om hur man gör en låda, (hur man klipper å mäter mm) och har en tidning från Magnolia sam sidan sirstampalot som är fullspäckad med inspiration :)

Bara några dagar kvar innan den kmr, bara några dagar...

Titta, en svensk!!!

Morgonen började odramatiskt (beror på hur man ser på att gå upp efter bara några timmars sömn eftersom man bara stirrat i taket som hobby hela natten.. gillar inte att vara pigg när man inte ska vara det) Mend att fixa frukost till barnen och följa med dom till skolan.

Idag regnar det en del, lite mer än dugg men mycket mindre än stört regn så det var paraplyer för hela slanten. Detta gör hela grejen med att gå till skolan ganska svårt eftersom jag själv håller i ett paraply och barnen håller i varsitt, så är det inte många händer över att hålla för att gå över övergångsställen och hålla takten. Det blir att jag går i min takt och barnen i sin vilket är ungefär 50-100m bakom mig..
När föräldrarna säger till dom att skynda sig så gör dom det, men minsann inte om jag gör det. Jag kan gå med på det ett litet tag till eftersom vi inte känner varandra bra än men om 1 vecka när pappan åker till england så får dom så snällt lyssna på mig =)

Men men, när jag kom hem så tog jag en härlig dusch och vilade typ 1 timma (mkt välbehövligt) och sen runt 12 snåret så gick jag för att köpa foder till min kjol. När jag kom in till affären så lyssnade jag på musik och dom sa något och pekade på paraplyet och på ett paraplyställ. Men jag blev förvånad när dom fortsatte prata med mig innan jag knappt kommit in. När jag tagit av hörlurarna så frågade en av damerna var jag kom ifrån (på spanska) jag jag svarade att jag var från sverige. Då började dom skratta så hjärtligt och den andra damen sa "jag med!"!!! Mina damer och herrar, jag har alltså hittat ytterligare en överlevare från Sverige, från Västervik närmare bestämt!!
Det kändes helt overkligt att höra svenska eftersom jag inte hört det pratas på 1 hel vecka så jag kunde helt enkelt inte sluta le, och därav ännu mer skratt från damerna =D Vi pratade en stund och sen gick jag för at hämta barnen. Efter det så har det också varit ganska odramatiskt med mkt sömn och just nu är barnen lugna så jag kan sätta mig här och ge en liten uppdatering om min upptäckt av Svensken =)



Liten uppdatering

Jag måste börja med att berätta för hela världen att jag är jätte stolt över mig själv! Igår så gick jag ut runt 8-9 på kvällen för att ta en promenad och se om det fanns någon bra pub eller liknande där jag kunde hitta någon i min ålder att prata med.

Jag gick in till en som såg ut att ha folk i 20-30 års åldern och inte 45-50 årsåldern och beställde ett glas vin. Det var ganska litet och mycket folk, så jag tänkte "Detta blir nog jätte bra! Någon måste nästa bumpa in i mig, säga ursäkta och så kan jag presentera mig och hoppas på en konversation =)" Jag satt nog i typ en halvtimma utan att nån bumpa in i mig..
Så jag tog mod till mig en frågade en kille som stod brevid mig vad hans drink hette och han och hans kompis var väldigt pratglada! Det visade sig att den enas syster var en aupair nån annanstans och ville veta allt om hur jag hade det. Det var aldrig flörtigt utan bara avslappnat och dom lärde mig massa nya ord. Jag vet på ett ungefär vad stället jag bor i heter och mycket mer om typiska maträtter mm.

Runt 10 tiden så skulle dom gå vidare för att äta middag och jag gick hem till huset. Jag åt lite gröt och vi kollade på en film (ska kolla namnet senare) jag var jätte pigg från vient första halvan av filmen och sista så fick jag verkligen ansträng mig för att inte somna. Vilket jag gjorde ungefär så fort dom inte sa ngt på tv:n så jag missade nog en hel del haha!
Sen var den dagen slut och nu ska jag skryta lite med nästa =)


Lördag
Idag så gick jag upp ca 10 tiden men barnen vaknade runt 8 så jag var mer eller mindre vaken sen dess. Gick upp och åt lite frukost och sen ut på stan. Jag har märkt (och alla säger det konstant) att jag är väldigt lång. När jag kollade på allt folket på gatan så var jag mellan 5-15cm längre än alla jag mötte, inkl killarna! Och naturligtvis så har alla jätte roligt åt detta haha! Men men, jag gick runt på stan en stund och hittade lite olika tyg affärer som Nana hade pekat ut på kartan åt mig. Jag har alltid med mig kartan i väskan om jag går vilse, så jag hittar hem.

Jag hittade 2 av affärerna men vad tror ni hände sen om inte att jag gick vilse! Jag kännde inte igen mig över huvudtaget och hade inte den blekaste aning om vart jag skulle gå!! Fast jag fick inte panik för jag vet att huset ligger 10min åt nått håll och jag har en mobil så jag kan ringa Jose så han guidar mig hem som en liten vilsen valp haha!
Men jag frågade första bäste herre som stod still om var jag var och vart affären som jag ville till låg. Han kompis kom 2sek senare och kunde en del engelska så de känndes jätte bra =) Dom skulle till och med åt samma håll så dom följde med mig hela vägen till affären och såg till att allt var bra. Det är ovanligt till och med för kära Göteborg! Vi är visserligen hjälpsamma men här så blir man typ som kompisar efter 5min och dom är helt otroligt hjälpsamma. Har aldrig varit med om det nån annanstans.

Säljarna i affärerna är också mycket tålmodiga med mig och ställer sin fråga/svar på typ 5 olika sätt tills de kommer till ett ord som jag förstår =D Så nu har jag köpt 2m svart bomullstyg, 20cm rå-siden (rosa/lila), 2 knappar och några tryckknappar. Jag frågade mig till nästan allt och är väldigt nöjd med mina köp!
Sen så har jag märkt att spanorerna har mycket svart/brunt/vitt och nästan inga färger, och så kmr jag med en jätte gul topp och jeans kjol... Men jag är en utlänning så de e ok tror ja haha!

Nu ska jag börja göra mönstret till min kjol och återkommer imon eller nått =)

God morgon!

Idag blev det som vanligt att gå upp med tuppen kl 07:45 (jag sätter klockan på 07:30 så jag hinner öppna ögonen 5 min och klä på mig i 10 min) och förbereda frukosten för barnen. Dom är precis som alla andra dödliga lite morgontrötta och Ale vill inte riktigt prata med mig när hon äter, men när jag hjälper till att kamma håret och klä på barnen så är hon lite mer vaken och pratar glatt med mig =)

Idag så var vi lite sena allihopa och det var först gången som jag följde med barnen själv till skolan. Det hade regnt i natt och lite i morse så vi tog med oss paraplyerna i högsta hugg! När jag däremot kom fram till Roros skola kom jag på att jag hde glömt deras smörgåsar (mellanmålet) så jag sa det till hans fröken - helt på spanska - och hon förstod.

Så jag lämnade av Ale och sa samma sak till henne, spran tillbaka till huset och sprang tillbaka till skolan med mackorna i deras påsar. Roros fröken hade verkligen förstått mig för hon hade lämnat dörren öppen så jag kune lämna mackan men Ales skolgårds dörr var stängd så där blev det problem... Jag ringde Nana och efter lite om och men och några missförstånd så hittade jag till receptioen där jag berättade för receptionisten att jag var den nya aupairen och hade Ales macka. Hon skrattade lite och sa att hon skulle ge den till Ale =)

Och nu så har jag vikt tvätten och hängt upp den andra och ska slå mig ner i sängen en stund för att plugga spanska. Jag har kommit på ett jätte bra sätt för detta pluggande, man tar en modetidning och läser allt man kan, och de ord som jag inte förstår slår jag upp. Så snart har jag läst en hel artikel =D

Jag frågade Nana och Jose igår om det var ok att jag la upp bilder på dom och barnen här (visade bloggen med) och domsa att det var helt ok, så här kommer ett par bilder på familjen!


Jose y Roro


Roro


Ale, Jose y Roro


New shoes

Idag gick jag upp kl 07:45 och fixade frukost åt barnen. Nana hjälpte dom med kläder och sånt och sen gick jag och Jose med dom till skolan. Vi tog en omväg hem förbi biblioteket och skaffade ett lånekort (jag får det imorgon) till mig och lämnade tillbaka en bok.

Sen tog vi vägen genom stan och Jose pekade ut var skoaffären låg för jag hade sagt att jag behöver nya skor. Efter det så gick vi hem och åt lite frukost, jag duschade och gick sen ut själv till stan. Jag kollade in i affären som han hade visat, men det fanns inget som sa wow till mig, så jag gick vidare.

Deras affärer är lite annorlunda för skoaffärerna är ganska små, och de har istället skorna i klädaffärerna (ungefär lika många skor som i skoaffärerna) och efter en del letande och mycket tittande så hittade jag ett par som jag gillade =) Dom ser ut ungefär som converse fast man kan vika ner "kragen" på skorna så ser dom annorlunda ut. Det är inte riktigt samma stil som resten av famlijen har, och när jag visade dom så sa dom inte så jätte mycket haha! Men jag gillar hur dom känns att gå i och dom (jag köpte dom för att kunna leka med barnen) ser helt ok ut, så de får vara dom =)

Jag gick en promenad igår med och tog lite bilder, men jag ska försöka ta mer i veckan mitt på dagen när ljuset är bättre.


En fontän rondell


Ett gulligt café


En gågata


Katedralen


Första av många roliga träd










Nu har jag lite vila/plugga spanska innan Ales kompisar kommer hit och leker en stund. Så jag behöver vara förberedd på att mer eller mindre ta hand om och leka med 3-4 ungar i eftermiddag.. Så ja ska vila nu, så de så! =)

Spanien!!!!

På order av högsta hönset (Anna) så uppdaterar jag nu min blogg =)

Igår - söndags
Jag gick upp kl 03:00 för att åka till landvetter. Det hade ju snöat kolosalt mycket hela kvällen innan och antagligen hela natten med för det var otroligt mycket snö ute! Vi var jätte oroliga att planen inte skulle gå eller att vi inte skulle kunna komma fram på vägen till flygplatsen. Men vi kom dit i tid och kunde sitta och ta en frukost fika samt växla pengar innan jag skulle checka in.
Mamma och pappa följde med upp för den sista rulltrappan och när vi kramades hej då var det den första gången som jag grät för att ja skulle åka. Det har inte känns på riktigt än men nu fattade jag att jag inte skulle se dom mer på länge länge...

All gick fint med flyget till danmark där jag mellan landade, fast det var ca 30 min sent. När jag kom till terminalen såg jag att det inte stod någon gate på min biljett, men efter att ha frågat en spansk familj som pratade om madrid så hittade jag rätt (jag följde efter dom och kollade alla skyltar ja kunde) och som tur var så var planet till Madrid lite sent att starta så jag kom i god tid. Vi gick på och allt gick bra till Madrid och för en gångs skull så satt jag inte och hade kramp i benen. Det kan ha varit för att jag nästan lyckades sova en del på plaent, men jag tror det beror mest på flygstrumporna som mamma sa åt mig att skaffa. Dom ser helt normala ut, men hindrar blodet att stanna i benen när man sitter länge. Tack lilla mamma!

I Madrid så tog det en liten stund innan jag hittade väskorna, jag hade följt alla skyltar och när jag kom dit så var det HELT tomt på folk! Tror ni ja blev närvös eller?!? Jag frågade en kille som jobbade där var väskorna från Danmark var, och när jag gick runt hörnet så stod det massor med folk och väskorna rullades fram på bandet. Det var helt underbart hur paniken släppte =)
Jag hittade fort min väska och gick mot utgången där José stod och väntade på mig. Han kände igen mig direkt (kanske för att jag såg mest vilsen ut och jag hade sagt att jag skulle ha en väldigt rosa halsduk på mig =) Vi åt lite mat på vägen och sen direkt hem till Burgos. Vi pratade engelska/spanska om allt och ingenting.

När vi kom hem så kom Nana ganska med en gång och jag fick se hela huset och vila en stund. Dom är väldigt sociala och välkomnande, och tycker att det är väldigt viktigt att jag lär mig spanska samt att dom vill lära sig engelska så vi pratar hela tiden. Ungefär hälften av allt vi säger är "vad heter...?"
Nana är en inrednings designer och tydligen väldigt duktig på det med för hon har fått flera erbjudanden att jobba i England. José är en försäljare inom kött/skinka och ska också skaffa nytt jobb i England. Så det är väldigt väldigt viktigt för dom att lära sig engelska.

Barnen heter Alexandra (Ale) och Rodrigo (Roro) och är jätte söta!!! Ale är 5 år och pratar mycket om allt och antagligen lite till vilket jag inte har en aning om eftersom jag bara fattar enstaka ord i hennes meningar och oftast inte lyckas sätta ihop dom. Men det hindrar inte henne från att prata massor med mig =) Hon förstår en hel del engelska från tidigare aupairer men är lite blyg och vill nästan bara prata spanska. Roro är ganska livlig men en sån där söt kille som man bara vill ta med sig hem och krama hela dagarna =) Vid lunchen idag lärde han mig vad öron, näsa, mun, läppar, tänder, huvud och massa mer saker heter. Så dom har iaf ganska bra tålamod med mig =)

"Mitt jobb"
Jag börjar dagen kl 7:45 med att göra iordning frukost till barnen (oboj till Roro och Macka/flingor osv till Ale) medans Nana väcker dom och sätter dom i soffan för att vakna sakta. Sen klär jag/Nana på dom och fixar mellanmål som dom ska ha med sig till skolan.
Kl 07:40 så går jag och lämnar av Roro till dagis och Ale till förskolan, det ligger ca 10 min från huset. Efter det så är jag ledig tills 13:00 och kan göra precis vad jag vill. Kl 13:00 så hämtar jag upp barnen från skolan och ger dom lunch hemma. När dom har ätit så får dom leka lite medans jag, Nana och José äter mat tillsammans. Sen går jag tillbaka med dom till skolan kl 15:30 och hämtar upp dom igen 17:00. Under den tiden är jag också ledig.
Mellan 17:00 till 19:30 på ett ungefär så leker jag med dom. Om vi är ute så spelar vi boll eller nått sånt, annars om vi är inne så kan jag vara i mitt rum och göra vad jag vill så länge jag har dörren öppen så dom kan komma eller ropa om det händer något. Sen är jag egentligen ledig resten av kvällen men det blir att jag sitter med dom och kollar tv, leker och pratar. Så det känns lite som att jag har en stora systers ansvar, mer än en aupair =) Det låter som rätt mycket jobb men dom har väldigt enklar och snabba maträtter och barnen leker mycket själva.

Mitt rum har en mjuk säng, stor garderob, bokhylla, bord, nattuksbord, vita väggar, stort fönster och stora gardiner. Allt jag behöver och det är rätt mysigt =)


Bilden e från google, så det är ingen snö nu med det ser ut så här mellan huset och barnens skola



Jag bor ca 5min från den här kyrkan och hela centrum



Jag ska lägga upp lite bilder sen, men nu är ni iaf lite uppdaterade om hur jag lever här =)

bloglovin RSS 2.0 Antal besökare: